Holiday Di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut (Part 1)

Assalmualaikum & Salam Ceria semua!

Agak bersawang dah blog nie sebab busy sesangat skrg nie..hehehe

Entry kali nie dah berbulan-bulan tapi nak jugak diri nie update..kihkih

8-10 April 2018 tarikh keramat aku menjejak kaki ke Swiss Garden Beach Resort Damai Laut yang terletak kat Lumut,Perak.

Akhirnya sampai jua..sbb tempat ni antara "WISH LIST OF MY DREAM 2018"

Kul 7 pagi aku & husband gerak dari Kulim. Sahaja la guna jalan kampung..nak tengok pemandangan kampung orang..cewahh tapi serius tak rasa cemuih sebab byk boleh usha pemandangan yg best2 berbanding naik highway..hehe

Dalam 3 jam tu,kami sampai..tak la rasa lama sangat.

Rasa badan still bertenaga sebab kami hanya breakfast dgn ESP dan ambik supplement Coqtrol-Plus shj.

Sebelum check in..sebab awal lagi..kami ke Teluk Senangin dulu. Kat sini ramai yg mandi manda & picnic. Tempat so far ok ja..angin sempoi2 bahasa gitewww


Dalam kul 2 ptg kami gerak ke Resort. Sepanjang ke resort, korang akan disajikan view pokok yg menghijau sahaja. Resort ni terletak di pendalaman sikit dan tempat memang private.

Sampai ja ke resort..masa na chek in..Subhanaallah view sangat la cantik.

Jom la usha gambar yang sempat aku snap..hehe



Sampai je bilik..kami terus g ronda area resort..hehehe














Nex day kami ambik angin di Pulau Pangkor.

Kami naik ferry kat Jetty Marina. Tiket seorang tak salah RM13. Perjalanan hanya ambik masa 10 min shj. Tak sempat nak panas punggung..hahaha

Sampai kat jetty, ramai kaki sewa moto & keta dok promote. Memandangkan kami hanya nak ambik angin dan balik petang tu jgk ke hotel..kami hanya sewa moto shj. Tak salah sewa dlm RM30 kot. Minyak isi sendiri..hahaha

Jom layan gambar yg sempat aku snap ka Pulau Pangkor.






Singgah kat sini ambik angin...





Singgah ke Masjid 1000 Selawat. Masjid ini di hiasi dengan selawat di sekeliling dinding. Rasa kagum & terpesona sangat.







Sebelum bertolak ke jetty..singgah beli ole-ole utk anak-anak buah & family.





bersambung...

Holiday Di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut (Part 1)

Assalmualaikum & Salam Ceria semua! Agak bersawang dah blog nie sebab busy sesangat skrg nie..hehehe Entry kali nie dah berbula...