ESP Hot Produk Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Tahun Baru 2018


Korang penah dengar produk ESP tak?

Jom fila share apa itu ESP 😁


Fakta ESP - Soy Protein Isolate Powder

Hormon Semulajadi:
Isoflavon yang kaya di dalam soya memberikan fungsi yang sama dengan hormon wanita. Membantu menurunkan kolestrol, mengelak osteoporosis dan risiko sakit jantung.

Meningkatkan Fungsi Prostat Lelaki:
Elemen genistein dalam soya telah terbukti dapat menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser dari merebak. Ia bertindak menghapuskan segala radikal bebas dalam sel-sel badan yang akan bermutasi DNA, yang akan menukarkan sel-sel badan menjadi sel-sel kanser. Selain dari itu, ia juga bertindak menjaga ovari dan rahim, prostat dan kitaran haid.

Kulit Tegang dan Berseri:
ESP membantu merangsang pertumbuhan kulit dan otot baru, memudar dan hilangkan kedutan, bertindak sebagai anti-penuaan, memberikan kesan kulit berseri dan otot menjadi lembut, sekaligus proses pemulihan luka menjadi lebih cepat dan parut luka turut hilang.

Pembekal Tenaga Segera:
Memberi tenaga segera kepada tubuh badan dan sistem imum juga akan bertambah baik. Jadi masalah keletihan, insomnia, migrain, stress dan kemurungan dapat diatasi.

Meningkatkan Memori:
Ingatan menjadi lebih kuat, menjadi semakin cergas, keupayaan seksual diperbaiki dan lain-lain lagi.

Memulihkan Pigmentasi:
Rambut putih atau uban lambat keluar, mengurangkan masalah rambut gugur dan keadaan rambut, juga menghalang pigmentasi dan jeragat.

Semakin hari semakin ramai yang mengalami kesan positif dengan ESP and that includes me as well. Jika teragak-agak mahu memulakan rutin pengambilan makanan tambahan, ESP adalah pilihan terbaik untuk memulakannya. Tak rugi rasanya jika mengeluarkan sedikit pelaburan untuk kesihatan dan kecergasan badan yang berpanjangan.


Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Kenapa ESP menjadi HOT PRODUCT Shaklee?



  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat 
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit




Untuk cara pengambilan and resepi ESP cara saya, uols boleh try resepi di bawah ini:



1) 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam
Take note: Jangan bancuh dengan air panas ok, bancuh dengan air suam atau air masak sahaja. Kalau bancuh biasa akan dapat keaslian rasanya.

2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Biasa saya minum Dutch Lady/HL)
Boleh try nih, trust me.. Memang sedap! Sometimes saya beli flavour strawberry or chocolate too. 

3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo

4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren/Sunquick


5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + Kurma(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong kecil-kecil atau pun blend)



6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena  



7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1/Quaker Oat



8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum (for preggy mummy)

(atau Anlene pun boleh)


9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend (jus asli)(boleh pilih buah favourite)



10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks (Vico/Oligo pun boleh) 


11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss


12) 1 sudu bancuhan ESP + Mealshakes/Performance Drink/Cinch Shake


Sukatan : 1 sudu besar ESP (atau pagi 2 sudu kecil dan malam 1 sudu kecil) + Air Kegemaran Anda (2x sehari iaitu pagi sebelum breakfast and malam sebelum tidur). Boleh bancuh dalam gelas atau pun goncang menggunakan shaker.




Nota Penting: Jangan bancuh dengan air panas, air yang berkafein atau air berkarbonat sebab boleh menghapuskan nutrisi dalam ESP. Also, jangan melebihi dos yang dinyatakan kerana boleh membebankan fungsi ginjal.

**Stock shaker limited. Kalau ada stock, usually saya bagi as FREE GIFT jer :)**


Selain untuk diminum, ESP juga boleh dijadikan sebagai masker. 

Cara-caranya:




Gunakan 1 cawan yogurt perisa ASLI sebagai base masker.
♥ Tambah 1 sudu teh ESP ke dalam yogurt dan gaulkan sehingga rata.
 Ratakan di sekitar kawasan muka kecuali di kawasan mata.
♥ Biarkan 10-15 minit atau pun sehingga kering.
♥ The best time: Selepas mandi pada waktu pagi atau malam selepas mencuci muka.

Masker nih memang paling superb sebab lepas cuci muka uols akan rasa kulit muka jadi lembut and halus! Black head and white head pun terasa makin berkurangan.

UNTUK TEMPAHAN : 


AFILA SHAKLEE

whatsapp : 0194617217





No comments:

Post a Comment

Holiday Di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut (Part 1)

Assalmualaikum & Salam Ceria semua! Agak bersawang dah blog nie sebab busy sesangat skrg nie..hehehe Entry kali nie dah berbula...