5 SEBAB KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE?


Assalamualaikum & Hai semua.

Dalam banyak-banyak bisnes, kenapa fila pilih Bisnes Shaklee Online? Kenapa fila tak pilih bisnes Shaklee Offline je? Lagipun banyak je bisnes lain selain daripada bisnes Shaklee kan?



5 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee Online?

1.Kedai Shaklee Online boleh bukak 24 jam. 
Takde limit masa. Customer boleh masuk kedai online nie ikut masa mereka masing-masing.Ada yang suka masuk kedai waktu pagi, ada yang suka tengah hari, ada yang suka malam dan tengah malam pun ramai jugak tau ?
2. Flexible
Walapun Fila tengah tido atau tiada di depan pc tapi bisnes shaklee online Fila  tetap jalan.Kalau Fila pergi bercuti pun bisnes berjalan macam biasa jugak. Tak kira la ceruk mana pun kami pergi dan walaupun tempat tu takde internet pun takpe.  Janji customer tu ada internet. hehe
3. Target market lebih luas. 
Sebab capaian bisnes Shaklee Online lebih besar. Boleh cover seluruh Malaysia termasuk negara Brunei, Singapura dan negara lain sekali tau.
4. Bila Fila pilih bisnes Shaklee online bukan bermakna Fila tak boleh buat bisnes Shaklee offline
Dua-dua pun boleh. Sebab teknik dan ilmu bisnes Shaklee online Insyaa Allah dah boleh cover offline sekali.Cuma untuk  yang buat bisnes Shaklee offline belum tentu boleh buat online sebab ada banyak ilmu-ilmu special bisnes online yang diorang tak cover.
5. Dah nama pun bisnes shaklee online kan? So, haruslah ada coaching online jugak. 
Group kitorang siap ada webinar dan telegreminar lagi tau. Haa?Apa kebendanya tu? Kena la join team ohsem kami dulu. Hehe
Nak tau caranya? 
Jom sertai team kami. Tips dan teknik ni exclusive untuk team  kami je.
Nak Daftar Ahli Shaklee sekarang juga?

Whatsapp : 0194617217
Facebook & Instagram : afilashaklee.distributor

AFILA SHAKLEE
Pengedar Sah Shakleeafilashaklee.distributor
COD area Lunas,Kulim & Seberang Jaya.
Postage Everyday


Cantik Macam Neelofa Dengan COQ-TROL Plus Shaklee

Assalamualaikum & Salam Ceria semua

Apa itu CoQ-Trol Plus Shaklee? 

Produk yang baru dilancarkan Januari 2018 ini ternyata memiliki kebaikan, manfaat dan keistimewaannya sendiri untuk jantung, otak dan hati.



Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.


Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.



Keistimewaan Shaklee


CoQ-Trol Plus membekalkan sebatian semulajadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol. Wah! Resveratrol dalam vivix tu ke? Yes!

Untuk penyerapan optimum, ia dilengkapi lagi dengan sistem penghantaran minyak zaitun.

Tahukah Anda?

Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Untuk mendapatkan 100mg Coenzyme Q10, anda perlu mengambil:

"RAHSIA KULIT NEELOFA CANTIK"

Korang tau tak rupanya Neelofa minum jus beet root setiap hari.

Beet root ni mmg makanan orang Barat yang mementingkan kesihatan dan kecantikan.

Beet root kaya dgn antioxidant yang memelihara sel kulit kita supaya sentiasa muda dan sempurna.

Jadi tak hairanlah kenapa celebrities Hollywood pun suka makan salad beet root ni. Walaupun xsedap gilaaa!!! 

Tapi dalam beet root ada coenzyme Q10 yang diperlukan oleh sel badan kita untuk berfungsi seperti jana tenaga dan lain-lain.

Makin tua makin kurang CoQ10 dalam badan kita. Bawa masalah!! Jadi sebab tu perlu ambil CoQ10 setiap hari sebanyak 100mg.

Bersamaan sebiji Coq-trol Plus Shaklee.

Takde rasa, tak sedap atau bau beet root.

Lebih mudah utk di makan. 

Sehari 1 biji dah boleh cantik mcm neelofa







UNTUK TEMPAHAN

KLIK DI SINI

Afila Shaklee

whatsapp : 0194617217

Facebook & Instagram :   afilashaklee.distributor

ESP Hot Produk Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Tahun Baru 2018


Korang penah dengar produk ESP tak?

Jom fila share apa itu ESP 😁


Fakta ESP - Soy Protein Isolate Powder

Hormon Semulajadi:
Isoflavon yang kaya di dalam soya memberikan fungsi yang sama dengan hormon wanita. Membantu menurunkan kolestrol, mengelak osteoporosis dan risiko sakit jantung.

Meningkatkan Fungsi Prostat Lelaki:
Elemen genistein dalam soya telah terbukti dapat menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser dari merebak. Ia bertindak menghapuskan segala radikal bebas dalam sel-sel badan yang akan bermutasi DNA, yang akan menukarkan sel-sel badan menjadi sel-sel kanser. Selain dari itu, ia juga bertindak menjaga ovari dan rahim, prostat dan kitaran haid.

Kulit Tegang dan Berseri:
ESP membantu merangsang pertumbuhan kulit dan otot baru, memudar dan hilangkan kedutan, bertindak sebagai anti-penuaan, memberikan kesan kulit berseri dan otot menjadi lembut, sekaligus proses pemulihan luka menjadi lebih cepat dan parut luka turut hilang.

Pembekal Tenaga Segera:
Memberi tenaga segera kepada tubuh badan dan sistem imum juga akan bertambah baik. Jadi masalah keletihan, insomnia, migrain, stress dan kemurungan dapat diatasi.

Meningkatkan Memori:
Ingatan menjadi lebih kuat, menjadi semakin cergas, keupayaan seksual diperbaiki dan lain-lain lagi.

Memulihkan Pigmentasi:
Rambut putih atau uban lambat keluar, mengurangkan masalah rambut gugur dan keadaan rambut, juga menghalang pigmentasi dan jeragat.

Semakin hari semakin ramai yang mengalami kesan positif dengan ESP and that includes me as well. Jika teragak-agak mahu memulakan rutin pengambilan makanan tambahan, ESP adalah pilihan terbaik untuk memulakannya. Tak rugi rasanya jika mengeluarkan sedikit pelaburan untuk kesihatan dan kecergasan badan yang berpanjangan.


Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Kenapa ESP menjadi HOT PRODUCT Shaklee?



  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat 
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit




Untuk cara pengambilan and resepi ESP cara saya, uols boleh try resepi di bawah ini:



1) 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam
Take note: Jangan bancuh dengan air panas ok, bancuh dengan air suam atau air masak sahaja. Kalau bancuh biasa akan dapat keaslian rasanya.

2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Biasa saya minum Dutch Lady/HL)
Boleh try nih, trust me.. Memang sedap! Sometimes saya beli flavour strawberry or chocolate too. 

3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo

4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren/Sunquick


5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + Kurma(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong kecil-kecil atau pun blend)



6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena  



7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1/Quaker Oat



8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum (for preggy mummy)

(atau Anlene pun boleh)


9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend (jus asli)(boleh pilih buah favourite)



10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks (Vico/Oligo pun boleh) 


11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss


12) 1 sudu bancuhan ESP + Mealshakes/Performance Drink/Cinch Shake


Sukatan : 1 sudu besar ESP (atau pagi 2 sudu kecil dan malam 1 sudu kecil) + Air Kegemaran Anda (2x sehari iaitu pagi sebelum breakfast and malam sebelum tidur). Boleh bancuh dalam gelas atau pun goncang menggunakan shaker.




Nota Penting: Jangan bancuh dengan air panas, air yang berkafein atau air berkarbonat sebab boleh menghapuskan nutrisi dalam ESP. Also, jangan melebihi dos yang dinyatakan kerana boleh membebankan fungsi ginjal.

**Stock shaker limited. Kalau ada stock, usually saya bagi as FREE GIFT jer :)**


Selain untuk diminum, ESP juga boleh dijadikan sebagai masker. 

Cara-caranya:




Gunakan 1 cawan yogurt perisa ASLI sebagai base masker.
♥ Tambah 1 sudu teh ESP ke dalam yogurt dan gaulkan sehingga rata.
 Ratakan di sekitar kawasan muka kecuali di kawasan mata.
♥ Biarkan 10-15 minit atau pun sehingga kering.
♥ The best time: Selepas mandi pada waktu pagi atau malam selepas mencuci muka.

Masker nih memang paling superb sebab lepas cuci muka uols akan rasa kulit muka jadi lembut and halus! Black head and white head pun terasa makin berkurangan.

UNTUK TEMPAHAN : 


AFILA SHAKLEE

whatsapp : 0194617217





Holiday Di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut (Part 1)

Assalmualaikum & Salam Ceria semua! Agak bersawang dah blog nie sebab busy sesangat skrg nie..hehehe Entry kali nie dah berbula...