Set Produk Baby Shaklee

Assalamualaikum & Hai semua..

FINALLY ! SHAKLEE SET BABY PRODUCT LAUNCHING 😍 

Ada 3 product dalam 1 set baby Shaklee ni which is dah lengkap dengan :

1.GENTLE WASH (mandian baby)

2.MASSAGE OIL 

3.SOOTHING LOTION 

Perkara pertama yang customer Fila tertanya-tanya, SET BABY SHAKLEE ni sesuai untuk baby/kids yang mempunyai kulit yang sensitif? 

Jawapannya YES ! Ianya juga telah diuji oleh pakar kanak-kanak (Pediatrician Tested).
NO PARABEN !

Shaklee Baby is safe, gentle and beyond organic.Satu set ini boleh digunakan 3-4 bulan lamanya, bergantung kepada kekerapan penggunaannya.


GENTLE WASH
🌸 Mandian ini dihasilkan khusus untuk melembutkan dan berkesan bagi membersihkan kulit bayi yang halus 
🌸 76% bahan organik
🌸 99% bahan semulajadi
🌸 kaya dengan organik aloe vera yang dicampurkan dengan ekstrak oat dan minyak zaitun
🌸 organik lavender untuk menyamankan kulit
🌸 organik chamomile bagi menenangkan bayi
🌸 berbuih halus dan mudah dibilas
🌸 PH seimbang 


MASSAGE OIL
🌸 Minyak urutan ini sangat halus dan ringan. Ianya sangat sesuai untuk 'bonding massage bersama bayi anda. Minyak ini juga telah diuji baik untuk kulit bayi baru lahir dan yang sensitif
🌸 99% bahan organik & semulajadi
🌸 dirumus khusus dari minyak organik dan 'essential oil' yang baik untuk kulit lembut dan lembap
🌸 Berbau lavender dan chamomile bagus untuk rasa tenang dan nyaman 


SOOTHING LOTION
🌸 Losyen dalam set mandian yang dikhususkan untuk bayi baru lahir dan berkulit sensitif ini sangat lembut dan melembapkan kulit 
🌸 87% bahan organik
🌸 99% bahan semulajadi
🌸 Aloe vera organik dan minyak organik seperti shea butter, biji matahari dan kelapa memberikan nutrisi kepada kulit
🌸 Organik 'essential oil' seperti lavender, chamomile,rosemary dan buah vanilla memberikan rasa nyaman dan tenang
🌸 Mudah diguna dan tidak melekit
🌸 Sesuai untuk bayi, kanak-kanak dan juga orang dewasa yg berkulit sensitif









UNTUK TEMPAHAN :


Afila Shaklee

Whatsapp : 0194617217

Facebook & Instagram : afilashaklee.distributor


Skincare Terbaru Dari Shaklee : YOUTH

Assalamualaikum & Salam Ceria semua..

Today fila nak share good news tentang skincare daripada Shaklee. Ini adalah skincare ketiga dari Shaklee selepas produk Nutriwhite & Enfuselle di keluarkan.

Berdasarkan daripada pengalaman fila sendiri..first time fila menggunakan makeup remover dari Nutriwhite..serius memang best sgt2..pada mulanya nak guna facial cleaser dari Nutriwhite tapi dah out of stock dah sebab Shaklee akan lancarkan produk baru iaitu Youth.

Produk penjagaan kulit baru dari shaklee ini direka untuk memastikan orang melihat diri kita secantik yang diharapkan hati.

Ini dapat dicapai melalui skincare Shaklee youth.

Macama mana caranya?

Shaklee youth akan menumbuhkan semula sel-sel kulit baru supaya kulit muka kita kelihatan lebih muda berbanding usia sebenar.

Shaklee Youth menjanjikan kulit yang lebih sihat secara dramatik macam drama korea tu dan jjaminan 100% yang kulit kita akan kelihatan lebih muda.

Paling meyakinkan lagi ini bukan seperti produk penjagaan kulit biasa dan teknologi canggih shaklee gunakan telah melampaui menangani penuaan di permukaan kulit saja.

Malah, jauh lagi bagus dari itu,Shaklee youth meresap ke dalam sel kulit kita dan memberikan kesan kulit nampak lebih muda

Shaklee youth berjaya melakukan ini dengan  menggunakan teknologi yang telah patentkan yang berupaya untuk mengaktifkan protein penting untuk kemudaan serta membuatkan protein ini menjana semula sel-sel kulit menghasilkan lebih banyak kolagen & elastin yang membantu kulit kita bertindak lebih muda

Set kecantikan kulit Shaklee YOUTH ini akan menjadikan kita muda lebih lama serta 100% bahan dari tumbuhan, bebas kekejaman terhadap haiwan, bebas gluten dan selamat daripada lebih 2,500 bahan kimia berbahaya & ramuan yang dipersoalkan, yang telah ditunjukkan dari ujian Klinikal.

Tampil lebih muda luar & dalam dengan Set Skincare Anti-Penuaan keremajaan Shaklee.










YOUTH SHAKLEE SKINCARE


Set ini terdiri daripada 7 produk berikut :

1. Luminous Gel Oil Cleanser

Pembersih pH seimbang TANPA Sabun 3-dalam-1, pembersih ini membasuh lembut, membersihkan & mempersiapkan kulit kita untuk produk youth yang lain.

2. Perfecting Skin Toner

Mengelupas, menghidrat dan menyuburkan kulit kita.

3. Youth Activating Serum

Produk ini mesti ada dalam senarai wajib skincare kita.

Toner ini mempunyai teknologi yang telah dipatent iaitu Kompleks Pengaktifan Belia Shaklee

Yang mempunyai 10 x bahan aktif untuk memperbaharui kulit pada tahap sel.

Hasilnya, kulit kita akan menyokong pengeluaran kolagen & menjadikan sel-sel kulit berfungsi lebih muda.

4. Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30

Krim pelembap ini menghasilkan perlindungan dari sinaran SPF 30 UVA / UVB matahari & melindungi juga untuk kulit kita daripada pencemaran alam sekitar

Wow. Perlindungan 2 dalam 1

Tanpa bahan kimia.

Hanya bahan semulajadi

Krim pelindung matahari ini dihasilkan dari bahan semulajadi & biopolimer dari hidupan laut 

5. Advanced Renewal Night Cream (Rich or Light)

Dulu dalam set nutriwhite

Ada krim malam yang hampir sama fungsinya

Krim malam Shaklee YOUTH yang baru ini menghidrat & melembutkan kulit kita hingga jauh ke dalam kulit dan menyokong proses pembaharuan kulit semasa kita tidur.

Adunan ramuan botani proprietari Shaklee akan membantu pengeluaran kolagen & elastin untuk menjadikan kulit kelihatan lebih muda, licin dan lebih bercahaya.

6. Radiance C + E Capsules

Vitamin C 20% tulen memulihkan sinaran kulit sihat dengan mengurangkan bintik-bintik pada kulit di sebabkan penuaan.

Ini juga akan melicinkan tekstur kulit & mencerahkan warna kulit.

Kapsul adalah berasaskan tumbuhan, biodegradable & tidak menggunakan pengawet.

Gunakan tanpa was was.

7. BB Cream

Balsem kecantikan pelbagai fungsi 5 dalam 1 ini menyediakan lapisan menyempurnakan rupa & tekstur kulit kita. 

Dan

Tak cukup dengan itu, BB cream ini juga akan membetulkan, menghidrat, menyuburkan & melindungi. 

Krim ini mempunyai fungsi tambahan pelindung matahari dari bahan semula jadi untuk menyediakan Perlindungan SPF 30 UVA / UVB.


I am super duper excited on this new products!

InshaaAllah akan launch next year on March 2018, will update once available okay.

UNTUK TEMPAHAN :

Youthskincarebyafila

 whatsapp : 0194617217

Official Instagram :
@youthskincarebyafila

Ruam Hilang Dengan Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum & Hai semua..

Korang pernah dengar tentang produk krim herbal blend dari shaklee tak?

Kalo belum jom kita baca keistimewaan produk ini..banyak sangat manfaatnya...







Herbal Blend ini sememangnya sesuai untuk kegunaan semua peringkat umur dari bayi hinggalah ke dewasa.

Antara kegunaan krim ini ialah: 

☘️Mengurangkan eczema dan gatal-gatal digigit serangga 

Ramai yang dah mencuba memberi feedback POSITIF tentang penggunaan herbal blend ini ke atas anak-anak eczema. Alhamdulillah sangat membantu. Kalau terkena gigit nyamuk, semut atau serangga lain pun boleh sapu. InsyaAllah ianya selamat dan berkesan.

☘️Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah 

Mesti tidak selesakan bila tumit rasa kasar dan pecah. Nak pijak pun rasa sakit kadang-kadang. Bolehlah cuba herbal blend ini. InshaaAllah licin balik tumit kaki.

☘️Ubat luka / melecur 

Seeloknya bila ada luka atau lecur, sapu dengan segera. Sediakan setiap rumah 1 herbal blend. Jadi tidak risau lagi kalau terkena percikan minyak panas ke, kena cakar kucing ke, terus sapu.

☘️Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu 

Bila puting ibu terkena gigitan anak, pastinya terasa pedih lebih-lebih lagi kalau sampai terluka. Jadi, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, boleh sapukan sahaja krim ini. 

☘️Menghilangkan parut 

Kalau anda atau anak anda terkena chicken pox atau campak, cuba sapukan segera dengan herbal blend. InshaAllah parut akan pudar dan hilang.

☘️Ruam pada bayi 

Bayi sangat-sangat senang terkena ruam terutamanya ruam lampin. Cuaca yang sangat  panas pun bayi senang terkena ruam. Jadi sapukan sahaja krim ini inshaAllah ia akan melegakan rasa pedih dan akan mengurangkan ruam.

☘️Losyen harian 

Krim herbal blend ini boleh dijadikan sebagai losyen harian. Ia dapat melembutkan tangan anda dan ia tidak berminyak, jadi tidak akan mengganggu kerja seharian anda.

🌸 TESTIMONI KRIM HERBAL BLEND 🌸




UNTUK TEMPAHAN :


Afila Shaklee

Pengedar Sah Shaklee

Whatsapp : 0194617217

Facebook & Instagram : afilashaklee.distributor

Kulit Flawless Dengan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum & Hai semua..

Todayyy..Fila nak share tentang combo 2 vitamin hebat dari Shaklee iaitu Vitamin C dan Vitamin E.


SUPPLEMENT BASIC UNTUK KULIT CANTIK, SIHAT, BEBAS JERAWAT, JERAGAT SERTA PARUT DEGIL ❤️

Antara Kelebihan Vitamin C : 

✅ Mencerahkan dan melembutkan kulit 
✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata 
✅ Mengatasi masalah kulit sunburn 
✅ Merangsang penghasilan Collagen dalam badan 
✅ Memelihara kesihatan tulang, gusi dan gigi 
✅ Menguatkan sistem imunisasi tubuh 
✅ Mengatasi masalah jerawat 
✅ Melindungi sel daripada kerosakan disebabkan persekitaran & radikal bebas 

Antara Kelebihan Vitamin E : 

✅ Menghilangkan kesan parut dan jeragat 
✅ Menjadikan kulit kelihatan lebih glowing secara semula jadi 
✅ Melambatkan proses penuaan (anti oksidan yang tinggi)
✅ Mengurangkan kesan stretchmark selepas bersalin
✅ Membantu melancarkan peredaran darah
✅ Memelihara proses pembekuan darah yang normal

Jom kita usha testimoni daripada customer Fila 😘





UNTUK TEMPAHAN :


AFILA SHAKLEE

Whatssap : 0194617217

Your Shaklee Independent Distributor 

FOLLOW OFFICIAL INSTAGRAM

Badan Lebih Bertenaga Dengan ESP


Assalamualaikum semua.

Selalu dengar orang sebut ESP tapi tak sure sangat ESP tu apa? untuk apa? betul ke berkesan?

Okaylah...fila cuba terangkan seringkas yang mungkin ya.

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.



25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada protein. Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.
.
Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut: .
.
SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM .
.
Struktur badan kita terdiri daripada sel. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita sangat memerlukan protein.
.
Antara Kebaikan dan Manfaat Protein dalam ESP: .
.
✅ Mencerahkan dan menganjalkan kulit .
✅ Mengecutkan dan mengatasi masalah jerawat .
✅ Mengatasi masalah parut dan jeragat .
✅ Mempercepat penyembuhan luka .
✅ Memberi rasa kenyang lebih lama .
✅ Menganjalkan payu dara & punggung .
✅ Mengatasi gastrik & pedih ulu hati .
✅ Memberikan lebih tenaga .
✅ Mengatasi masalah cepat letih / lesu .
✅ Membantu menstabilkan paras glukosa dalam darah .
✅ Menyihatkan kuku & rambut .
✅ Menghaluskan tumit pecah / merekah .
✅ Mencegah Osteoporosis (tulang rapuh) .
✅ Membantu dalam pertumbuhan sel sel baru .
✅ Meningkatkan kesuburan & menguatkan otot rahim
✅ Milk booster bagi Ibu Menyusu - bantu pekatkan dan banyakkan susu badan .
.
Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan lah bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan sebarang penyakit.
.
Anda dinasihatkan untuk berjumpa dengan pakar sekiranya anda menghidapi sebarang penyakit atau masalah kesihatan untuk tujuan diagnosis dan rawatan susulan sebelum mengambil sebarang supplement.





Jom kita tengok testimoni nie πŸ‘‡




HASIL AMALKAN ESP, PARUT & JERAWAT SEMAKIN PUDAR ❤️.

UNTUK TEMPAHAN :


AFILA SHAKLEE
Whatssap : 0194617217
Your Shaklee Independent Distributor 

FOLLOW OFFICIAL INSTAGRAM

Holiday Raya di Cameron Hinglands (Part 2)


Awal pagi tu aku & husband jalan2 ke Pasar Tani Brinchang..yg best kat sini sayur fresh sgt2..bunga pun  kembang setaman..memang byk sgt pilihan πŸ˜€















Next destination kami ke Strawberry Kea Farm. Ni tempat wajib kalo korang ke Cameron Hinglands..masuk & parking pun free..blh tgk buah strawberry yg fresh..nk petik pun boleh tapi kena bayar la..hehehe πŸ˜€
















Malam tu aku & husband decide dinner di Steamboat Snack Corner Tanah Rata..harga sgt berpatutan πŸ‘πŸ‘



















bersambung...

Holiday Raya di Cameron Hinglands 2017 (Part 1)

Hai everyone!

Dah hujung tahun baru ada masa update cita holiday raya aritu..sob..sob..hehe..busy bebenor πŸ˜‚πŸ˜‚

Aku & husband stay di hotel fav kami kalo stay di Brinchang iaitu Hotel Rosa Passadena..why hotel fav aku? Sebab utama dekat dgn night market brinchang..so jalan kaki shj πŸ˜€

So kami booking kat agoda sebulan lebih awal..harga sangat2 berpatutan..pakej sekali dgn breakfast..perut kenyang senang nk g makan angin..hehehe

Tak mau celoteh lagi..jom cuci mata yg aku sempat snap..abadikan kat sini la..sblm fon ni nti buat hal 🀣












Hotel Rosa Passadena,Brinchang πŸ‘‡













Night Market Brinchang πŸ‘‡













bersambung...


Holiday Di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut (Part 1)

Assalmualaikum & Salam Ceria semua! Agak bersawang dah blog nie sebab busy sesangat skrg nie..hehehe Entry kali nie dah berbula...