Exam Medsi DPLI


Syukur...Alhamdulillah...xsangka aku dpt exam
DPLI..
Ni first time aku ambik exam nie..
So..aku terus ajak hubby g Popular City Plaza cari buku yg sesuai utk exam nie

*
*
*
*
*ini la buku medsi DPLI..RM19.90*


Memandangkan ari nie ari cuti aku ajak my hubby g Georgtown Coffee House kat
Alor Star Mall..dkt ja..xsampai 10min dari umah aku...juz tlg temankan aku g studi kat situ..hihi
Kalo aku studi kat umah confirm aku tido...hahaha..dah la ujan lebat ari nie
So..berkampung la aku kat situ dari kul 3ptg smpai kul 6ptg..sempat la buat 3 set soalan cth ujian Medsi DPLI
soalan bahagian C & D ja agak mengelirukan aku..jawapan hampir2 sama..waaaaaaaaa...dh lama aku xambik exam nie..nasib baik soalan objektif ja...hope bsok dpt jawab :)


*studi di Georgtown Coffee House * (studi la sgt...haha!!!!)



* bl perut ku menyanyi...haha * (rehat ja..pastu studi blk)


* nie la peneman aku masa studi...my hubby..xlekang ngan laptop kesayangan dia ...issh2!! *


Besok tepat kul 10pg smpai kul 11pg aku akan ambik exam di SMK Agama Kedah..nasib baik dekat ja ngan umah aku...

so kepada sapa2 yg ambik exam Medsi DPLI
aku nak wish....

*
*
*
*
*

~ Good Luck ~

Oblong Special



Sebelum nie,kalo aku nk mkn oblong sanggup ke jitra...mmg marvellous oblong abg jitra tu..kalo aku mkn 1 mmg xpuas..so mlm semlm malas nk ke jitra..my hubby sanggup search kat internet kat mana ada jual daging oblong...akhirnya jumpa jgk kat Giant Alor Setar...so nie la hasilnya..mmg SEDAP!!!


*

*

*

*

*

*

*

*



Puisi Untuk Ayah


Aku tak mampu mengantar kepergianmu
Langit mendung turut berduka
Orang-orang riuh rendah becerita
Tentang segala amal kebaikanmu

Aku datang kepadamu, ayah
Semilir di bawah kamboja dan nisanmu
Aku menangis dan berdoa
Mengenang segala salah dan dosaku kepadamu

Kepergianmu seketika mendewasakan aku
Mengajarkan aku betapa penting arti hidup
Untuk menjadi berguna bagi sesama

Kepergianmu mengajarku
Bagaimana harus mencintai dan menyayangi
Bagaimana harus tulus berkorban dan bersabar
Bagaimana harus berjuang demi anak-anaknya
Hingga saat terakhir hayatmu
Engkau terus berdoa demi kebahagiaan anak-anakmu

Hari ini aku menemuimu, ayah
Lewat sebait puisi untuk mengenangmu
Bila datang saatnya nanti
Kan kuceritakan segala kebesaran dan keagunganmu
Bersama embun fajar kemarau ku sertakan doa
Semoga engkau mendapatkan tempat terbaik di sisi-Nya

Ayah,
Aku merindukanmu...Al-Fatihah

Prihatinkah KITA???


Lebih 11,000 pesakit di Malaysia masih menunggu untuk mendapatkan pemindahan organ, dengan lebih 10,000 daripada jumlah itu memerlukan buah pinggang.

Ketua Koordinator Pusat Sumber Transplan Nasional (NTRC) Datin Dr Lela Yasmin Mansor berkata jumlah pesakit yang memerlukan buah pinggang akan terus meningkat kerana lebih 4,000 orang mengalami kegagalan fungsi organ itu setiap tahun.

Beliau berkata terdapat dua pesakit menunggu organ jantung, paru-paru (6 orang) dan hati kira-kira 20 orang. "Ramai lagi yang sedang menunggu organ lain, dan kalau mereka tidak dapat, memang tidak ada harapan," katanya pada sidang akhbar mengenai Kempen Menderma Organ Kebangsaan 2011 anjuran Pergerakan Putera MIC dengan kerjasama NTRC dan Hospital Kuala Lumpur di Lobi Parlimen hari ini.

Dr Lela Yasmin berkata NTRC memerlukan lebih ramai penderma mendaftar bagi menampung keperluan bagi mendapatkan organ yang semakin mendesak. "Pada ketika ini, kira-kira 162,000 orang sudah mendaftar sebagai penderma, namun tidak semua boleh berbuat demikian kerana anda perlu mati dalam cara yang istimewa iaitu mati otak, dan kematian sebegini hanya berlaku sebanyak dua peratus," katanya.

Beliau berkata individu yang berniat untuk menderma organ juga perlu berbincang dengan keluarga agar tidak timbul kesulitan apabila mereka meninggal dunia. Sementara itu, Kamalanathan menyasarkan 100 orang dari seluruh negara akan mendaftar sebagai penderma menerusi kempen yang berlangsung selama sebulan mulai hari ini.

"Setakat ini, tujuh negeri telah dikenal pasti dan diharap semasa kempen ini, rakyat Malaysia tanpa mengira agama dan bangsa akan membantu kita untuk mendaftar sebagai penderma agar kita dapat membantu mereka yang memerlukan," katanya.

-Kuala Lumpur, 31 Mac 2011

Berita ini dibawa oleh Bernama (Pertubuhan Berita Nasional Malaysia). iluvislam.commerupakan pelanggan rasmi Bernama.

Contest Gambar Kawen Yang Anda Paling Suka


Jalan2.......jumpa contest nie kat blog kak azie
Jom join sama2!!!




nie gambar kawen yg paling aku suka..hihi

nak tau sebabnya..???

*
*
*
sebabnya adalah...leh pandang memandang secara sah sbb dh ada ikatan yg sah!!!..hihi
kalo xcaye..tgk gambar ni..so sweet kan..kan...haha

*
*
*
*
*




so aku nak tag




~~ GOOD LUCK ~~

Holiday Di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut (Part 1)

Assalmualaikum & Salam Ceria semua! Agak bersawang dah blog nie sebab busy sesangat skrg nie..hehehe Entry kali nie dah berbula...