teruja dgn contest blog


YAHOO!!!!!

skg nie fila dah teruja masuk mcm2 contest kat blog

ermm..bkh hadiah yg jd ukuran

tp...KEPUASAN HATI

happy sgt!!!!



Ok....fila teringin gak nk bt 1 contest pd kwn2 blog

so...bg masa kat fila k!!!

nti fila akan umumkan apa contest yg sesuai & menarik

utk u all sume...



so........tunggggggggguuuuuuuuu!!!!


CONTEST PIC hitam putih PALING COOL!


Contest nie menarik perhatian Fila
So....tunggu apa lg kawan2

Jom join!!!!

So klik kat SINI je...
date expired the contest : 01.03.2011

so ni pic hitam putih yg paling COOL!!!!

*
**
***
****
*****
*******
****************



so fila nak tag



GUD LUCK !!!










LUCKY LUCKY GIVEAWAY

Jom join contest nie
Kalo nak join klik SINI ye.....

Due date : 10.02.2011

sebelom tu fila nk tag


Nie bunga yang memukau mata Fila
Cantik dan terpesona skali......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Contest Paling Comel



Hai sume....
kali nie fila join contest dari blog


tarikh tutup : 19 feb 2011
jom join sama2...




so nie pic fila
yang
paling


*


*


*


COMEL!!!



pic nie my hubby snap masa kami sama2 berada

di Puncak Gunung Mat Chincang, Langkawi

So sweet memories kat sana

So....fila nak tag

*nurul*

*aisyah*

*elizadiana*

Saatku Milikmu Contest


Waaaaaaa..kali nie fila join contest dari blog Celoteh MJ dan Maira in CGL
sempena ulangtahun perkahwinan mereka berdua
Hope both of u...bahagia hingga ke akhir hayat


Ok...nie pic yg fila pertaruhkan for this contest
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Saatku Menjadi Milikmu...tanggal 22 Sept 2009 masih terpahat di hatiku
Terasa baru semalam kita melalui detik2 indah tersebut
Perkenalan kita bermula di sebuah kedai buku
Bila kita saling pandang-memandang
Saling jeling-menjeling
Akhirnya kita jatuh cinta pandang pertama
4 tahun kita menyulam kasih
Kau di utara
Ku di selatan
Kalo ada jodoh xkemana jua
Akhirnya kita bersatu dlm sebuah jalinan yg suci
Dan hubungan kita direstui oleh kedua org tua
Moga ikatan yg suci ini akan bahagia hingga ke SYURGA....







Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011



Kali nie...fila join contest

Percarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011

dari blog sharmhassan

So...jom join kawan2


Jawab soalan nie : Blog korang paling ringan, ideal dan berat 2011?

Ini jawapan saya...

Sebabnya...sume yg ada dlm blog Fila ringan2 je

xda ideal sgt dan xla berat sgt....

Juz cute macam tuan blog nie jgk

SEKIAN

So...Fila nak tag

aisyah

nurul




Contest Blog Paling Cantik, Comel Dan Kemas!


Hi kawan2....
waaa......skg nie fila dh suka sgt nk masuk contest
saja suka suka suki..
hehe....
so...ada 1 contest nie menarik sgt perhatian fila...
jom join sama2!!!!






Syarat-syarat penyertaan ;

1. jadi follower owner contest, FARZANA FARZANTO.

2. peserta perempuan digalakkan kerana hadiah disediakan khas untuk blogger perempuan. kalau laki2 nak masuk jugaq boleh. kalau tak kisah menang baju2 macam kat atas ni. haha ( setiap pemenang boleh memilih or baju mengikut citarasa sendiri di pelangi boutique.

3. ada 3 kategori iaitu blog paling cantik ,comel dan kemas. setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja.

4. buat 1 entry berkaitan contest ni.

5. tag kepada 5 orang bloggers anda.

6. letak banner di side bar blog anda dan linkkan terus ke entry itu.

7. setelah selesai , tinggalkan link entry anda berkenaaan dengan contest ni di komen entry INI. Dia akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.

8. penyertaan bermula dari 10.1.2011 hingga 10.2.2011

9. dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda.

saya nak tag

1st GiveAway Ang Pow Chinese New Year

Hi kawan2...
kali nie fila nak join contest sempena Chinese New Year..
.jom join sama2!!!



Pagi-pagi berjalan kaki,
Dari Rembau ke Kota Tinggi,
Chinese New Year datang lagi,
Ada ampau share-share le kat sini.


Hi sume....
Pejam celik Pejam celik
Chinese New Year
dah bakal tiba...

Juz i want to wish for all my friends yg celebrate Chinese New Year
Hope u all happy always ye (*_*)

So....fila nak tag



I-City Alor Star


Hai kawan2....jgn xcaya kat Alor Star ada I-City...mmg terpesona dgn lampu2 yg memukau mata...huhu...so tgk la pic yg sempat aku snap :)









Holiday in Langkawi....

Akhirnya berjaya jgk kaki nie berpijak ke Pulau Langkawi dgn hubby...walaupun penat sbb bsok pg nk keje tp seronok sgt kat sana....rasa xnak blk je...haha...so tgk aje la pic yg sempat aku snap kat sana ye...hope u all terhibur gak :)













If I Have RM100






hi guys....jom join contest nie...aunimiyukie
hadiah menarik sgt!!!!
rugi if u all xjoin tau....
so...expired date contest nie...10 feb 2011 nie...
saya nk tag aisyah,nurul dan kak jerry....
if u all nk join???????
klik je link kat bwh nie ye...


kalo saya ada RM100 saya nk beli maxi dress for myself...
nie la 1st time sy nk beli...
sbb wanita mengandung spt sy akan lbh nampak anggun,cantik & bergaya apabila
sy mengayakannya for my loving husband and....for my baby :)
pic kedit di SINI

Hotel De Palma Ampang



KAGUM!!!

PELBAGAI konsep diperkenalkan hotel di negara ini memberi peluang kepada pelanggan dari dalam mahupun luar negara memenuhi cita rasa masing-masing.

Budaya kota metropolitan seperti Kuala Lumpur menyaksikan kebanyakan hotel menawarkan perkhidmatan berkonsep moden bagi menarik minat pelanggan terutama di kalangan pelancong.

Namun ramai tidak menyedari, konsep berbeza diperkenalkan rangkaian Hotel De Palma berjaya menarik minat pelanggan dengan mencatatkan kenaikan 120 peratus jumlah pelanggannya sejak diperkenalkan dua tahun lalu.

Bergelar hotel pertama di rantau ini yang berkonsep mematuhi syariah Islam sepenuhnya, pihak pengurusannya menekankan keselesaan tetamu. Ini merangkumi aspek kemudahan beribadat, makanan halal dan tiada aktiviti bertentangan dengan ajaran Islam di hotel itu. Hotel De Palma yang majoriti pelanggannya terdiri daripada umat Islam turut menawarkan pelbagai program keislaman secara percuma kepada orang ramai di surau hotel.


Ini termasuk solat fardu setiap waktu secara berjemaah, tadarus al-Quran, solat Jumaat, tazkirah selepas solat, tahlil, solat hajat dan beberapa program semasa yang lain.


Pengurus Bilik dan Penginapan Kumpulan Hotel De Palma, Zamir Shukri Zain, berkata sejak aktiviti berkenaan diperkenalkan sambutan yang diterima pihaknya amat memberangsangkan.

"Segala program bercorak keislaman di hotel ini adalah percuma yang mana orang ramai sama ada pelanggan mahupun bukan pelanggan boleh menyertainya.


"Selain tahlil dan solat hajat pada setiap malam Jumaat, pihak kami menganjurkan tazkirah pada setiap Rabu bermula jam 12.30 tengah hari hingga ke waktu Zuhur.

"Malah, kami menjadi hotel pertama di Malaysia yang dibenarkan mengadakan solat Jumaat di surau Hotel De Palma Ampang yang boleh memuatkan 1,500 jemaah," katanya.


Untuk pilihan makanan, hotel terbabit menawarkan pelbagai pilihan set makan malam kepada mereka yang berminat selepas selesai solat hajat.


Menerusi pakej serendah RM45 hingga RM65, ia menawarkan sajian dalam bentuk bufet, barbeku dan set.


Pengurus Sajian Makanan Hotel De Palma,Faisal@Ariffin Abd Hamid, berkata sajian yang dihidangkan adalah berdasarkan pilihan dan permintaan pelanggan.


"Makanan dihidang dalam suasana santai di tepi kolam renang. Selain itu, bagi mereka yang gemar dengan suasana makan bersila, pihak kami menyediakan kemudahan berkenaan. "Makan malam ini bermula sejurus selepas acara solat hajat dan berakhir pada jam 10.30 malam," katanya.


Antara makanan barbeku disajikan termasuk udang, ayam, sotong dan stik daging. Ia disediakan dengan pilihan sos seperti sos barbeku dan lada hitam. Bagi sajian bufet dan set, pelanggan ditawarkan hidangan sajian Melayu serta muhibah yang menggabungkan makanan Melayu, Cina dan India serta makanan antarabangsa.

* kain pelekat,telekung & sejadah jgk disediakan

* solat Jumaat jgk dilakukan di hotel ini


Kesimpulannya....aku memang kagum dgn konsep hotel nie...banyak menitik beratkan corak keislaman...insyaallah 1 day nti kalo ada kerja di Ampang blh la check in di sini.


happy bhday to my hubby....


happy bhday to you...
happy bhday to you...
happy bhday to you...
happy bhday to my loving hubby....


hari nie my hubby dh genap 30thn....
huhu....30???????
mcm byk je angka tu kan?
hahaha!!!

juz i want to wish...
moga dimurahkan rezeki....
dipanjangkan umur....
success dlm kerjaya....
happy always!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
i love u so much dear....

xsabarnya nak g bercuti....yahoo!!!

Hope...planning nak g bercuti weekend ni akan jadi jua akhirnya...2 hari 1 mlm di chalet tepi Pantai Chenang.Sebelum nie asyik tertangguh je...byk btol halangan..xsabarnya nk g bercuti...yahoo!!!

Langkawi...i'm coming!!!

Engkau Tempatku Bersandar...

Terkadang aku rapuh,
Menyerah atas asaku,
Terkadang aku takut mencuba,
Kerana tidak siap untuk kalah.

Dalam sudutku dunia begitu keras,
Dalam pandangku dunia begitu luas,
Fatamorgananya tanpa batas,
Memupus semangat,
menenggelamkan tanpa bekas.

Ku terdiam ditengah keramaian,
Ku berjalan di tengah kecepatan,
Ku berlari di tengah mesin-mesin kehidupan,
Tidak cukup saku untuk sebuah perubahan.

Benarkah demikian?
Ataukah sekadar angan-angan,
Menyerah sebelum berperang,
Mematikan asa sebelum berjuang.

Terlalu baik untukku,
Namun tidak untukMu
Terlalu Wah untukku,
Namun tidak untukMu.

FirmanMu referensi motivasiku,
Sabda NabiMu jalan bimbinganku,
Untuk terus maju dan melangkah,
Menuju ke arah redhaMu.

BagiMu semua kecil,
BagiMu semua mudah,
BagiMu semua boleh,
Hanya kepadaMu aku berusaha dan berdoa.

Meski tertatih,
Ku memantapkan diri,
Meski letih,
Ku tegakkan jiwa dan raga ini.

Kerana ku yakin,
Engkau Maha Melihat,
Engkau Maha Mendengar,
Engkau Maha Mengabulkan,
Tidak sekadar yang aku inginkan.

Alhamdulillah syukur ku ucapkan,
Bismillah daya upaya ku gerakkan,
Ya Aliimu Yaa Khobir Yaa Fattahu Ya Qodir,
Anta a'lamu bi sirri wal a'alamiin.

- Artikel iluvislam.com


i love 2 share...

Hari-hari yang kita lalui seakan kosong dan tidak bermakna sekiranya kita hidup tanpa teguran daripada para sahabat, keluarga, guru-guru dan sesiapa sahaja.

Tahukah anda, apabila kita menegur seseorang terdapat satu aura yang kuat untuk membolehkan seseorang itu berfikir kembali tentang kesalahan yang telah mereka lakukan?

Sekiranya anda tidak percaya, cuba anda berikan teguran kepada rakan anda sekiranya mereka melakukan kesalahan. Sudah tentu setiap nasihat dan teguran itu akan membuatkan mereka berfikir kembali tentang kesalahan yang telah dilakukan.

Setiap manusia mempunyai sikap yang berbeza-beza. Ada yang menggunakan cara lemah lembut untuk menegur seeorang, ada yang menggunakan cara yang keras dan ada juga yang menggunakan cara yang berhikmah untuk menegur.

Kesemua ini ialah teknik dan cara menegur mengikut tahap ilmu yang telah dimiliki. Teguran dan nasihat amat diperlukan bagi setiap manusia. Kita amat memerlukan teguran dan nasihat daripada insan di sekeliling kita. Kita memerlukan mereka untuk meruntuhkan kubu ego yang kita miliki.

Terdapat manusia yang sudah terlalu tinggi ilmunya dan pantang sahaja ditegur lalu mereka akan melenting sekiranya ada insan lain yang kurang berilmu menegur mereka. Hari ini jika dilihat suasana di sekeliling, terlalu ramai manusia yang memerlukan nasihat, teguran dan bimbingan daripada orang di sekeliling mereka.

Jika diteliti, nasihat dan teguran ini amat diperlukan oleh mereka yang ingin berubah. Ramai yang cuba berubah tetapi mereka tidak mendapat bimbingan daripada orang di sekeliling. Saya juga turut merasakan aura tersebut kerana setiap teguran dan nasihat itu ikhlas daripada hati mereka yang menegur saya. Mereka tidak mahu saya hanyut dalam buaian dunia sendiri.

Setiap teguran memerlukan masa untuk kita merenung kembali kesalahan yang telah dilakukan. Seterusnya kita akan cuba sedaya upaya mengubah sedikit demi sedikit setiap kesalahan yang telah dilakukan. Hal ini amat berbeza kepada mereka yang tidak mendapat teguran dan nasihat daripada orang di sekeliling.

Cubalah melihat mereka yang tidak ditegur. Adakah mereka akan berubah? Tanya pada diri anda?

Manusia amat sukar mengenali kesalahan diri sendiri tetapi orang di sekeliling mereka boleh mengenalinya.

Jika tiada teguran daripada orang di sekeliling, kita berkemungkinan merasakan diri kita sudah cukup hebat. Setiap teguran daripada orang di sekeliling akan sukar untuk diterima. Ilmu yang diperolehi menyebabkan kita ego dan sukar menerima kenyataan.

Tetapi, apabila ditegur kita secara spontan akan memikirkan kembali kesalahan diri dan hal ini disebabkan oleh rasa ketidakpuasan hati seseorang itu untuk menjadi manusia yang terbaik. Bermula daripada teguran itu, ego mungkin akan runtuh jua satu hari nanti. Setiap teguran dan nasihat juga sebenarnya menyebabkan manusia itu saling melengkapi antara satu sama lain.

Manusia saling memerlukan. Mereka memerlukan bimbingan, teguran dan nasihat. Tanpanya mereka akan hanyut dalam dunia sendiri. Walaupun mungkin saling membenci akibat satu teguran tetapi percayalah teguran itu akan sentiasa diingati kerana tingginya nilai aura nasihat dan teguran itu.

Pepatah Arab ada mengatakan ;

" Katakanlah yang benar walaupun pahit. "

Demi rakan tercinta, tegurlah mereka walupun ianya pahit. Walaupun ianya boleh membuatkan hubungan anda retak tetapi itulah perkara terbaik yang sudah anda lakukan untuk membuktikan kasih sayang anda kepada sahabat anda itu.

- Artikel iluvislam.com

a lot of work...

Lega bl sampai umah.....huhu..a lot of work in my ofis...keje belambak xterkira..xpe...setiap hari have learn a new knowledge in mylife...xrugi ilmu nie..amat berguna :)

Cuma..ingin berkongsi...kalo kita lakukan sesuatu kerja biarlah dgn niat yg ikhlas & jujur kerana Allah s.wt....barulah rezeki yg kita peroleh akan diberkati.

Old Village....












Cantik & terpesona...hanya 2 ja yg mampu kukatakan....akhirnya berjaya jua kaki nie nk g Old Village...apa 2? nama mcm palik je...hihi...sebenarnya Old Village nie nama sebuah restoran tepi sungai...mmg cantik...

Memandangkan aku dh niat kalo dpt gaji pertama kn blanja my hubby..so ni la tempat yg sesuai kami mjamu selera...pesan chicken chop..ok la..harga pun berpatutan.

Nie gambar waktu siang..kalo g waktu mlm lg cantik..sbb lampu yg ada kat setiap pondok menyerlahkan lg kecantikan yg ada...so sesuai utk pasangan yg hangat dilamun cinta...mmg best menikmati pemandangan kat sini...Sesuai jgk bawa famili...

Rasanya nie la 'port' aku & hubbyku menikmati mkn mlm smbil menenangkan fikiran slps waktu keje...So kwn2...kat Malaysia nie byk tempat yg menarik yg kita perlu banggakan!!!

something more beautiful...

If you want something you’ve never had, you must be willing to do something you’ve never done.

Percayalah...

Bila kita menghadapi sesuatu dugaan yg kita sendiri tidak terduga..pasti adakalanya kita lemah...ada yg terus jatuh tersungkur...percayalah..hanya kpd Allah sj mampu kita luahkan segala2nya..sesungguhnya Allah tu Maha Mengetahui apa yg berlaku...jangan mudah menyerah kalah..jangan mudah berputus asa...sesungguhnya Allah mahu menguji kesabaran & sejauh mana kekuatan iman hambaNya...
Senyumlah...kalo itu mampu membuatkan kita tenang.

Rindu dgn najla...

Waaaaaaaaa...bl nk lik kg lg...rindunya pd bdk kecik nie..budak yg plg byk karenah...hihi..comel sesgt2...acik selalu cubit pipi najla sbb najla comel sgt...:)

Acik rindu la nk dgr najla ckp kat maktok..."tok..chuchu nak..nak.." so nice bl dgr...bhday najla xsmpat acik nk clebrate...blk kg nti acik blanja mkn ais krim ye..mis u darling...xsabar nk lik kg lg...bl la waktunya..???

1st day keje..tired..but so happy


Waaaa....pg2 dh bgun awl ari nie..semangat sungguh sbb ari nie 1st day aku keje...semangat2...thn baru..hihi..hope semangat nie akan bkekalan..bgun terus je mandi..rasa segar sgt...
Pas siap bt bfast..terus siap g keje..make up sana cni...smpai hubby perli awlnya nk g keje...hihi..aku tsenyum je...semangat bkorbar2..dh siap..terus ajak hubby kluar terus..dh siap malas nk dok umah dh..kan nk g toilet plak...g beli paper kat market...pas2 hubby antar terus g ofis...
1st day keje...keje boleh tahan la...juz key in invois dgn L/O...bpinar2 mata aku tgk nombor je ari nie....staf2 kat c2 blh tahan la...jap diam jap riuh..ok la..leh masuk ngan otak aku jgk..haha :)
Blk je dr keje...hubby mai jemput..everday pasni dia akan jemput jgk..so nice...best tau g keje blk keje ngan hubby...xcaye...KAWEN la...hohoho...sweet memories...sblm blk umah smpat singgah psr mlm..g cari buah jambu batu..yg sedap & rapuh..skg...tgh mlayan rojak with my hubby..ok la...mata pn dh layu...cau ci cau...sedapnya rojak nie...jgn JELEZzzzzzzz........

1.1.2011


Gud morning sume.....

Tahun baru...azam pun mesti la baru jgk kan..apa la azam aku thn nie ye..hehe..ok la memandangkan hari nie cuti umum,so aku & hubby mmg nk rest kat umah aje..malas nk g merayap mana2 dh...semlm dh puas tgk wayang...so ari nie dok umah je..lgpn hubbyku ada gotong royong bsama dgn rukuntangga kat kwsan perumahan kami nie..so bagus jgk..bersih apa yg patut..bersih longkang yg penuh dgn sampah & plastik 2...elak nyamuk Aedes...cabut rumput2 yg sama tinggi dgn pokok bunga yg aku tanam..haha..skali pandang mcm lalang je...hehe..sabar je la.

So...pg2 lg aku dh g market...mmg fav aku g market pun..ntah la tp aku sgt :)

Suka sbb aku suka tgk karenah org kat market 2,suka tgk ikan besar,sotong besar,udang besar...mmg best..fresh2 plak 2...harga pun murah2...senang ja aku nk beli ikan2 & sayur2 sbb umah aku dekat je ngan market besar nie..pas2 aku suka pusing2 area market 2..ada pasar tani..ada jual beg tangan,baju2...boleh tahan jgk la cantiknya...usha ja lebih tp xbeli pun..hehe..ala..kalo tgk & pegang free je..bkn kn bayar pn...

Ok la..dh smpai masa nk masak 4 my lunch...perut pun dh bdendang nie...cau ci cau..bye (*_*)

Holiday Di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut (Part 1)

Assalmualaikum & Salam Ceria semua! Agak bersawang dah blog nie sebab busy sesangat skrg nie..hehehe Entry kali nie dah berbula...